De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs / Bremen naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. De Roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

Een Roparunteam bestaat uit 8 lopers, die ieder gemiddeld 65 kilometer gaan lopen, oftewel meer dan 1½ marathon. De lopers worden begeleid door fietsers en daarnaast zijn er teamleden actief als chaufeur en navigator in begeleidende auto’s en zijn cateraars en masseurs nodig in de diverse basiskampen op de route.  Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Bekijk het filmpje om te weten hoe het exact werkt:

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om zoveel mogelijk geld op te halen. Teams doen dit door het organiseren van allerlei (sponsor)acties. Ook zijn de leden van elk team verplicht 1000 Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. De editie van 2019 bracht 5,6 miljoen euro op en sinds 1992 is zo al meer dan 88 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker!

Voor meer informatie over doelen die de stichting Roparun in 2020 wil gaan steunen kunt u terecht op roparundoelen.

Follow by Email
Facebook